Vi kjører turene 1. MAI – 15. SEP
Turene varer omtrent 3-8 H
Deltakere Max. 3 / 6
Pris for hele båten fra 4 595 NOK + bensin

Små grupper – store opplevelser

Du er hjertelig velkommen til å oppleve våre eventyrlige fisketurer med en erfaren fiskeguide her i de fiskerike områdene utenfor Kvaløya. Området er et verdensklasseområde velkjent for havfiske i århundrer. Så gjør deg klar for et ekte eventyr!

Vi tilbyr turer i ulike lengder og nivåer. Avhengig av din tidligere erfaring og dine ønsker, vil vi skreddersy en tur som er personlig for deg. 2023 er vår attende sesong med å organisere fisketurer i området, og vår kunnskap og erfaring er din garanti for en vellykket fiskeopplevelse.

Om turene

Under vår 3-timers tur fisker vi i naturskjønne Kattfjord. Denne turen er perfekt for de som ønsker en avslappet prøve på fiske. Våre 5 og 8 timers turer er perfekte for de som leter etter et lengre fiskeeventyr ute på havet.

Vi vil lære deg alt du trenger å vite, så ikke bekymre deg hvis dette er første gang du skal fiske. Vi vil også forberede fangsten for deg hvis du vil ha den med deg.

Under turene opplever vi ofte nære møter med det lokale dyrelivet, som kan omfatte hval, sel, oter, havørn, lundefugl og mange andre arktiske fuglearter.

Fiskearter

Området vårt er kjent for kveite-fiske. Hvert år fanges det kveiter her på over 100 kg. Grunntoppene holder stor torsk og sei året rundt. Det er sandplatåer som tilbyr fantastisk rødspette- og sandflyndrefiske. Området tilbyr også godt fiske etter steinbit, hyse, brosme, lange, uer og makrell.

Flerturers-pakker

Det vil være en dedikert skipper for hver gruppe. Da har dere muligheten til å justere starttid avhengig av vær og å flytte timer mellom dager. Vi anbefaler at hvis du for eksempel ønsker 5 dager med fiske så blir du i 7 dager og så tar vi turene de dagene det er best vær.

Tillegg: Bensin ihht forbruk, vi foretar kortreservasjon før avgang.
Drivstofforbruk 1,5 l/nm – 3 l/nm avhengig av båt.
Estimert eksempel:
Fjordtur: ca 25-50 l
Middels lang tur: ca 50-100 l
Langtur åpent hav: ca 100-200 l

Ansvarlig fiske

Marine resurser er ikke uendelige og det er regler for havfiske i Norge, som vi selvfølgelig følger og deler med deg under turen. I løpet av denne fisketur vil vi lære deg hvordan du håndterer fangsten riktig for å forbedre kvaliteten. Når det gjelder sårbare fiskearter, praktiserer vi catch and release, som for eksempel setter vi tilbake store kveiter. 

Forberedelser

Turen starter kl 10:00 på Lauklines (se kart).

Kontakt oss hvis du foretrekker en annen starttid eller hvis ønsket dato ikke er tilgjengelig i vår bookingkalender.

 

 • Fisketeknikker

  Før vi starter turen, diskuterer vi hvilke fiskearter du vil målrette deg mot. Noen grupper jakter bare «rekordfisken», mens andre kan målrette fisket sitt for å fange så mange arter som mulig. Under turene prøver vi vanligvis forskjellige teknikker, som pilk, shad- og naturlig agnfiske. Disse teknikkene er alle veldig effektive i disse farvannene.

 • Fiskeutstyr

  Havfiske i Nord-Norge er krevende og utstyret må være av høy kvalitet. Alt utstyret er inkludert i turen, og vi bruker bare utstyr av høy kvalitet, hovedsaklig fra Shimano.

 • Klær

  Alt av klær er inkludert. Vi sørger for at du kler deg ordentlig etter forholdene med passende flytedress, støvler, lue og hansker (ved behov).

 • Båtene våre

  Vår store båt «Explore the Arctic» er sertifisert for 12 passasjerer + skipper.

  Vår lille båt «Explore the Arctic junior» er sertifisert for 7 passasjerer + skipper.

  Les mer om båtene våre her.

 • Sikkerhet om bord

  Vi starter turen med en sikkerhetgjennomgang. Våre båter er bygget for sightseeing og fisketurer og designet med fokus på komfort og sikkerhet. De har walkaround-dekk og oppvarmede styrhus med sitteplasser og toppmoderne elektronikk. Båtene har usenkbart skrog supplert med flyteelementer og er utstyrt med driftssikre yamahamotorer. Båter og skippere er godkjent for persontrafikk.
  For mer informasjon se: 12 pax forskriften.

 • Hva er inkludert

  Skipper / guide, fiskeutstyr, flytedress, støvler, sokker, lue, hansker, kaffe, te, varm sjokolade og bilder fra turen.

  Bensin kommer i tillegg.

 • Pris enkeltturer

  Enkeltturer kan bestilles maks. 7 dager på forhånd.
  Hele båten: Explore the Arctic Junior max. 3 personer / Explore the Arctic max. 6 personer. Bensin kommer i tillegg.

  3h 4 595 / 5 995 NOK + bensin
  5h 5 995 / 7 995 NOK + bensin
  8h 7 995 / 10 595 NOK + bensin

  Drivstofforbruk:
  Explore the Arctic Jr 1,5L/NM
  Explore the Arctic 3L/NM

  Normalt forbruk/tur:
  Explore the Arctic Jr
  Fjordtur: ca 25L
  Middels lang tur: ca 50L
  Langtur åpent hav: ca 100L

  Explore the Arctic
  Fjordtur: ca 50L
  Middels lang tur: ca 100L
  Langtur åpent hav: ca 200L

  Transfer Tromsø-Lauklines-Tromsø
  2 600,-

VÅRE OPPLEVELSER

Fra hav til fat

Fra hav til fat

Når prøvde du sist noe spennende med en gruppe venner eller kolleger?

Bli med på en guidet tur med en erfaren fisker for å lære havfiske, filetering og hvordan du forbereder fangsten.

Les mer
Midnattssol fjordcruise

Midnattssol fjordcruise

Den arktiske sommeren er kort, men desto vakrere. Å krysse rundt i midnattssol omgitt av små øyer, fjorder og arktisk dyreliv er virkelig en magisk opplevelse for alle.

Les mer
Kystkultur

Kystkultur

Norge har alltid hatt en rik kystkultur og mye av landet ble bygd opp av fiskere. Bli med på en tur til en avsidesliggende øy som fremdeles har den gamle atmosfæren og skjuler historier om fortidens tøffe liv.

Les mer
arctic road trip

arctic road trip

La oss vise deg de skjulte perlene og våre favorittsteder mens vi formidler lokal kultur, kunnskap og historie underveis.

Les mer