Vi kjører turene 1. APR – 31. OKT
Turene varer omtrent 4-5 H
Deltakere Max 4 / 8
Prisen for hele båten 11 495 / 13 495 NOK

Små grupper –
Store opplevelser

Området er kjent for å ha en rik kystkultur. I Kattfjorden var det mange små samfunn med et aktivt folkeliv og rik næringsvirksomhet. På turen får du et innblikk i livet på yttersia, samtidig som du får oppleve flott natur og et rikt fugleliv.

Om turene

Vi starter turen på historiske Lauklines, som tidligere har vært et handelssted og fiskebruk, og som nå er omgjort til et overnattingssted. Båtturen går gjennom den naturskjønne Kattfjorden, og under turen vil du høre historier fra bygderne som vi passerer. Vi går i land på den fredelige øya Tussøya, som har vært bebodd siden jernalderen og tidligere var veldig viktig for handel i området.

Vi vil besøke to små og unike museer og gå langs strendene ved sjøen. En varm lunsj er inkludert, samt kaffe og te sammen med en tradisjonell dessert fra området.

De uskrevne historiene

«Det er den uskrevne historien, historiene som ikke er skrevet i historiebøkene, som vi ønsker å fortelle og vekke til live»

Bevaring av kulturer

En del av vårt oppdrag for denne turen er å bevare og vekke til liv lokale historier og myter. Vi har samlet historiene direkte fra folk som har levd et langt liv her i fjorden, og sammen med det lokale teaterlaget Sadio Nor, vekket vi historiene til liv!

Forberedelser

Turen starter kl 10:00 på Lauklines (se kart).

Kontakt oss hvis du foretrekker en annen starttid eller hvis ønsket dato ikke er tilgjengelig i vår bookingkalender.

 • Klær

  Alt av klær er inkludert. Vi sørger for at du kler deg ordentlig etter forholdene med passende flytedress, støvler, lue og votter (ved behov).

 • Båtene våre

  Vår store båt «Explore the Arctic» er sertifisert for 12 passasjerer + skipper.

  Vår lille båt «Explore the Arctic junior» er sertifisert for 7 passasjerer + skipper.

  Les mer om båtene våre her.

 • Sikkerhet om bord

  Vi starter turen med en sikkerhetgjennomgang. Våre båter er bygget for sightseeing og fisketurer og designet med fokus på komfort og sikkerhet. De har walkaround-dekk og oppvarmede styrhus med sitteplasser og toppmoderne elektronikk. Båtene har usenkbart skrog supplert med flyteelementer og er utstyrt med driftssikre yamahamotorer. Båter og skippere er godkjent for persontrafikk.
  For mer informasjon se: 12 pax forskriften.

 • Hva er inkludert

  Skipper, guide, flytedress, støvler, sokker, lue, votter, lunsj, kaffe, te, varm sjokolade og bilder fra turen.

 • Priser

  Hele båten (max. 4 / 8 personer) 11 495 / 13 495,-

  Transfer Tromsø-Lauklines-Tromsø
  2 600,-

VÅRE OPPLEVELSER

Fra hav til fat

Fra hav til fat

Når prøvde du sist noe spennende med en gruppe venner eller kolleger?

Bli med på en guidet tur med en erfaren fisker for å lære havfiske, filetering og hvordan du forbereder fangsten.

Les mer
Guidet fisketur

Guidet fisketur

Du er hjertelig velkommen til å bli med på våre eventyrlige fisketurer i de fiskerike fjord- og havområdene utenfor Kvaløya. Vi tilbyr turer i forskjellige lengder og nivåer. Vår lange erfaring med fiske i området er din garanti for en vellykket tur.

Les mer
Midnattssol fjordcruise

Midnattssol fjordcruise

Den arktiske sommeren er kort, men desto vakrere. Å krysse rundt i midnattssol omgitt av små øyer, fjorder og arktisk dyreliv er virkelig en magisk opplevelse for alle.

Les mer
arctic road trip

arctic road trip

La oss vise deg de skjulte perlene og våre favorittsteder mens vi formidler lokal kultur, kunnskap og historie underveis.

Les mer